Einde ISDN in zicht

Uitfasering van ISDN en GSM (2G) wat nu?

Onlangs maakte KPN bekend te stoppen met de dienstverlening op ISDN1, ISDN2 en meervoudige PSTN-lijnen. Per 1 september 2019 valt het doek. Hiermee kan er weer wat aan de geschiedenisboeken worden toegevoegd, de ‘ouderwetse vaste lijn’ verdwijnt. Dat lijkt ver weg, maar het is verstandig als u alvast nadenkt over de vervolgstappen. Daarom is het goed te kijken naar wat u kunt doen om uw telefonieoplossing toekomstbestendig te maken. Deze diensten zijn zo vanzelfsprekend, dat ze gemakkelijk aan uw aandacht ontsnappen.

Naast telefonie heeft de uitfasering ook gevolgen voor andere systemen. Denk hierbij aan het gebruik van analoge modems in gebouwen en machines. Neem die mee in uw inventarisatie, dan voorkomt u dat deze systemen op termijn niet meer (goed) werken. 

Breng de continuïteit van uw bedrijfsprocessen niet in gevaar. Wij adviseren u de ISDN-lijnen vóór de uitfasering overgezet te hebben op andere alternatieven. 

4S Industrie heeft speciaal voor de analoge modems toekomst vaste oplossingen in de vorm van een 3G of 4G router. Deze router kan i.p.v. het huidige ISDN modem geplaatst worden en u bent met enkele stappen weer online.

Wilt u ook een zorgeloze overgang?

Uiteraard helpt 4S Industrie u graag bij uw oriëntatie op alternatieven en bieden wij diverse oplossingen voor uw huidige ISDN-lijn. Wilt u vrijblijvend informatie of een afspraak?

Neem dan contact met ons op via 055 542 4228 of info@4sindustrie.nl.

door 4S Industrie