Movicon.NExT

Ontworpen door Progea

Op basis van het Automation Platform.NExT™.

De innovatieve, revolutionaire en op de toekomstig gerichte software voor elke supervisie toepassing, remote control en SCADA applicatie. De architectuur is ontworpen om de basis te bouwen van moderne automatiseringssystemen.  Het is een open en schaalbaar platform gebaseerd op .NET en de nieuwste connectiviteitssoftware en de nieuwste generatie WPF/XAML vector graphics rendering software.

Het is gestructureerd op het modulaire concept met plug-in technologie om de industriële software-architectuur opener en schaalbaar te maken door geïntegreerde functiemodules die in staat zijn om alle business efficiënt te beheren.

 

Galerij

Meer weten?

Vraag nu vrijblijvend een offerte aan of contact ons voor een live demo.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van dit product?

Innovatief Platform

De software is gebaseerd op het modulaire platform, Automation Platform.NExTTM. Het biedt een open en modulair .NET framework. Het heeft een rijke software suite met functionele modules om open, krachtige en uitbreidbare projecten te ontwikkelen.

Schaalbaar en Modulaire

De software is ontworpen om maximale schaalbaarheid te waarborgen. Het biedt een all-inclusive configuratieomgeving voor modulaire oplossingen geïntegreerd in een eenvoudig en flexibel platform. De architectuur beschikt over een onbeperkt scala van toepassingen en zorgt voor een aanzienlijke besparing van tijd en kosten. De software is gebaseerd op het “plug-in” concept voor maximale compatibiliteit met een systeem. Nieuwe functionele modules kunnen geïntegreerd worden in het Progea framework. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig hun .NET oplossing naar eigen wens aanpassen.

Snelle engineering

Het biedt een volledig geïntegreerde innovatie en hippe ontwikkelomgeving met een set aan intuïtieve functionaliteiten. Dankzij de nieuwe technologieën, waarop het platform gebaseerd is, zal uw ontwikkeltijd verminderen. Dit wordt gerealiseerd met behulp van diverse wizards, sjablonen, de toolbox, symboolbibliotheken en meer.

OPC UA, IoT & drivers

Het informatie model is gebaseerd op de innovatieve OPC UA technologie met volledige ondersteuning voor alle specificaties (DA, AE, HA) voor zowel Client als Server. Dit zorgt voor een maximale connectiviteit voor verschillende apparaten of modules met een ongekende beveiliging en prestaties.

De I/O Data server module wordt geleverd met een grote selectie van native I/O-stuurprogramma’s welke vrij voor gebruik zijn. Het biedt directe connectiviteit voor apparaten met eigen protocollen zoals Siemens S7, Rockwell, Modbus, Omron en nog veel meer. De Client/Server van het platform biedt een eenvoudige en high-performance netwerk architectuur.

Passende connectors en de IoT gateway (Internet of Things) creëren moderne  connectiviteitsarchitecturen voor snelle en eenvoudige toevoeging in openbare netwerken. Het Cloud.Databoom platform van Progea stelt u in staat om uw eigen data-inzameling en data-analyse te beheren met IoT- en Cloud-technologie.
De runtime Windows10 IoT Core maakt het mogelijk om toepassingen te creëren die altijd met elkaar verbonden zijn en overal toegepast kunnen worden.

Nieuwe generatie graphics

Het maakt gebruik van de vector graphics rendering engine van WPF (Windows Presentation Foundation). Deze nieuwe generatie technologie maakt het mogelijk om nieuwe vector graphics te maken in zowel 2D als 3D. De grafische bibliotheken zijn volledig opnieuw ontworpen om objecten en symbolen van topkwaliteit te bieden. Uw projecten zullen worden toegepast in een nieuw tijdperk van HMI oplossingen dankzij deze dynamische animaties en grafische functies met native Multi Touch. Met een volledige ondersteuning voor import van XAML vector graphics naast de traditionele BMP, PNG, JPG en multimedia formaten.

Voldoet aan de normen

De technologie is gebaseerd op normen die voortvloeien uit openheid en betrouwbaarheid. De XAML- en WPF-technologie garandeert de meest effectieve en moderne grafische standaard. De data log technologie is gebaseerd op MS SQL server en Azure. Deze ondersteunen relationele databases via ADO Provider (ondersteun MySQL en Oracle). De projectbestanden zijn gebaseerd op XML-standaard of SQL DB. De krachtige taal is gebaseerd op de standaard VB.NET syntax. De communicatie alsmede diverse geïntegreerde protocollen zijn gebaseerd op OPC UA. Toegang tot het web is gebaseerd op HTML5. Alles voorzien van de beste technologische standaarden.

Krachtig alarmbeheer

Movicon.NExT biedt een krachtig alarmbeheer met nieuwe functies en alarmtypes. Activering op afwijkingswaarde of een snelle datawijziging zijn samen met de traditionele activering op een gebeurtenis zijn opgenomen. De alarmen worden opgeslagen in de database voor chronologische of statistische analyse. De Alarm Dispatcher stuurt meldingen aan personeel via SMS, Email of VoIP.

Maximale beveiliging

De software zorgt voor het hoogste beveiligingsniveau. Dit wordt verzekerd door gebruikt te maken van OPC UA modellen en certificaten bij het beheer van gegevens tussen client en server. Dit gebeurd tevens bij Gebruikers en Wachtwoorden beheer via verschillende authenticatiemodellen zoals biometrische herkenning. Tenslotte wordt de beveiliging en data-integriteit van het systeem gewaarborgd door redundante multi server functies, zelfs voor de meest kritische applicaties.

Historian en Data Loggers

Automation Platform.NExT platform maakt een efficiënte data logging mogelijk via de Historian en Data Logger technologie. Het VFS-systeem (Virtual File System) biedt data-extractie. Gegevens worden standaard opgenomen in Ms SQL Server formaat. Maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van connectors van Oracle en MySQL-databases. Maar ook de Microsoft Azure cloud technologie is te gebruiken.

Rapporten, trends & analyse

Movicon.NExT biedt u krachtige analyse- en rapportagehulpmiddelen. Ongeacht of u deze gegevens ook opslaat in een database. Grafieken, tabellen, data-analyse en de krachtige geïntegreerde Report Designer bieden krachtige analyse tools. En dan zowel lokaal als via het web. Analyseren van historische gegevens is in Movicon.NExT standaard geïntegreerd. Het vereist geen extra tools en geeft toegang tot de DB, data extractie en grafiek- en tabelweergave. Met de Report Designer kunt u rapporten lokaal of via het web maken en beheren. Met de Web Dashboards kunt u data analyseren met behulp van de HTML5 Web Client.

Geïntegreerde functies

Het biedt krachtige ingebouwde functies die klaar voor gebruik zijn. Denk aan keyboard commando's, virtuele toetsenborden, menu's, taakplanners en nog veel meer. Samen zullen de ze ontwikkeltijd van projecten drastisch verminderen zelfs voor de meest complexe applicaties.

Met een krachtige recept management kunt u gegevens opslaan in een DB met een directe verbinding met PLC met hulp van standaard of vrij programmeerbare grafische interfaces. Open voor elke creatie met de geïntegreerde VB.NET taal en VB.NET code. Ook een veelomvattende reeks API’s zijn aanwezig. Ook een geïntegreerde logica FDB (Function Block Logic) is aanwezig om sequentiële logica te beheren.

HTML5 Web Client

Het is een platform dat de toegang tot de fabriek mogelijk maakt via het internet. Het creëren van web-enabled projecten is zeer eenvoudig en effectief dankzij de Web Server module. Dankzij de HTML5 technologie verzorgt een maximale toepassing in verschillende platforms en besturingssystemen. Apps zijn beschikbaar voor smartphone en tablets voor Android, iOS en Windows Universal App.

Brochure

In deze Engelse brochure krijgt u nog meer informatie over deze nieuwe generatie SCADA software.

Compatible met Windows10

Movicon.Next wordt ondersteunt in Windows10 besturingssystemen (alle versies) en wordt volledig ondersteund in de  Windows 10 Current Branch (CB) en Current Branch for Business.

Waarom deze software?

Een korte introductie video!YouTube Presentatie Movicon.NExT

Download Movicon.NExT

De software installatietool is te downloaden bij Progea.

door 4S Industrie