mbSECBOX

mbSECBOX: PLC beveiling & PLC back-up

Speciaal ontwikkeld voor PLC beveiliging en PLC back-up.

De PLC beveiliging en PLC back-up functies van de mbSECBOX detecteren onmiddellijk malware. Malware zoals Stuxnet en andere aanvallen op de
S7 controlesystemen. En waarschuwt u voordat er schade wordt aangericht. 

De eerste stap slaat het volledige programmageheugen (OB, FC, FB, DB, SFC, SFB, SDB), het ordernummer en het serienummer op in een verwijzing back-up. Op basis van deze referentiegegevens, controleert het apparaat continu de statische geheugengebied van S7-300 en S7-400 besturingen. Dynamische PLC waarden en receptgegevens of regelparameters kunnen op elk moment hersteld worden.

Via de PLC back-up functie maakt u eenvoudig een back-up van het PLC programma. Dit kan ook automatisch op een te configureren tijdsbasis worden uitgevoerd. Is de PLC defect of er is iets anders mis, wordt het programma teruggezet met behulp van deze PLC back-up functie. Met de mbSECBOX kan geen remote service worden uitgevoerd. Hiervoor zou u een mbNET router moeten plaatsen. De mbSECBOX staat om veiligheidsredenen ook niet in verbinding met het remote service portaal mbCONNECT24.

PLC back-up PLC beveiliging
  • Permanente backup van dynamische PLC-gegevens, als recept-instellingen, setpoints (DB);
  • Manipulatie detectie in OB, FC, FB, SFC, SFB, SDB;
  • SMS of e-mail als er iets is veranderd in het atstaticmemory;
  • Eenvoudig herstellen van opgeslagen gegevens zonder software van de PLC leverancier;
  • Geen data verlies bij het vervangen van de PLC;
  • Comfortabele bediening via de geïntegreerde web-interface of gewoon via I/O;
  • 2 digitale uitgangen voor status signalering;
  • 4 digitale ingangen voor besturingsfuncties.

Downloads

Alle downloads als firmware, handboeken en software zoals mbCHECK en mbDIALUP zijn te vinden op de website van MB Connect Line.

Waarom een PLC beveiliging en PLC back-up?

Een groot voorbeeld waarom het belangrijk is om PLC beveiliging toe te passen is wel het Stuxnet virus. Het Stuxnet virus bestaande uit een geavanceerde worm werd in 2010 ontdekt. Het virus beïnvloedt de werking van bepaalde Siemens apparaten. En dit doet dit virus op een schadelijke manier. Het doel was om het Iraanse nucleaire programma te beïnvloeden. Het virus wijzigde in de PLC de aansturing van motoren in de machine. 

In deze huidige tijden worden machinenetwerken steeds meer verbonden met het kantoornetwerk. Want men wil natuurlijk steeds meer data uit de PLC halen. Denk bijvoorbeeld aan ordersystemen, SCADA systemen, ERP en meer. Hierdoor is het belangrijk om de PLC systemen te beveiligen. Want een e-mail met een virus kan door iemand op het kantoor worden geopend. Dit virus verspreid zich vervolgens door het hele bedrijf inclusief de machine en de PLC. Of wat dacht u van een USB stick die in een HMI scherm wordt geplaatst met een virus erop? Voorkom het stil vallen van de PLC en detecteer deze virussen met de mbSECBOX van MB Connect Line. 

Productversies

ArtikelcodeTypeRemote AccessData MonitoringSecurityWANModemRS232/485MPI/DPLANopenVPN
6.174.210.02.00MDH874--2016-02-vink1x2G/3G1x1x4x-
Legenda:
2016-02-vink : Inclusief

mbSECBOX

Meer weten? Vraag nu een live demo aan.

Productcatalogus MB Connect Line

Ontvang meer informatie van alle producten
van MB Connect Line.

door 4S Industrie