Veldbus Convertors

Over de veldbus convertor van Deutschman Automation

Onze leverancier van de veldbus convertor is Deutschmann Automation. Een Duits bedrijf gevestigd in Bad Camberg. Al meer dan drie decennia ontwerpt en vervaardigd het bedrijf innovatieve netwerkcomponenten voor industriële datacommunicatie sector. Ze zijn 40 jaar geleden opgericht en werden in de jaren 80 bekend om de elektronische cam controls.

Vandaag de dag, vertegenwoordigt Deutschmann continuïteit in productonderhoud en biedt een uitgebreide ondersteuning. Tegelijkertijd werken ze aan innovaties bij het ontwikkelen van nieuwe netwerkcomponenten. Het bedrijf werkt nauw samen met de verschillende gebruikersorganisaties.

De UNIGATE-serie omvat, naast poorten voor het verbinden van verschillende veldbussen en Industrial Ethernet onderling, single-chip oplossingen voor integratie in uw eigen elektronische schakelingen, DIN rail gateways van seriële poort naar de veldbussen en Industrial Ethernet.

Deutschmann Automation Veldbus Convertor

Veldbus Convertor: UNIGATE MB

De Protocol Converter UNIGATE MB verbindt uw apparaat via de seriële interface naar de gewenste Fieldbus- of Industrial Ethernet-standaard. Geintegreerde RS232, RS485 en RS422 interfaces zijn een standaard kenmerk van de UNIGATE.

De communicatie tussen het gekozen bus-systeem en de seriële zijde, kan via Modbus RTU, Modbus ASCII en andere gemeenschappelijke bus-systemen, zoals 3964 (R), uitgevoerd worden.

Veldbus Convertor: UNIGATE-CL

Van een seriële interface naar diverse veldbussen en Industrial Ethernet. In een speciaal compact design. Standaard zijn de RS232. RS485/422 interface aanwezig. De communicatie tussen de seriële zijde en de veldbus zijde kan plaatsvinden via een configuratie van de module of via een selectie van een protocol, zoals Modbus ASCII, Modbus RTU (Master of slave), 3964 (R) RK512, DIN bus, DIN 19244.

Een derde opties is om dit te doen via een script. Dit scripts wordt gegenereerd door middel van de gratis PC-tool Protocol Developer. Dit kan door de klant zelf of door Deutschmann Automation gemaakt worden als service.

veldbussen deutschmann automation

De busreeks omvat:

PROFIBUS, PROFINET, CANopen, EtherCAT, EtherNet/IP, DeviceNet, LonWorks,  Modbus-RTU als ook Modbus TCP/IP.

Veldbus Convertor: UNIGATE EL

De UNIGATE Gateways verbindt Ethernet-deelnemers aan alle Fieldbus- en Industrial Ethernet-systemen die door Deutschmann worden ondersteund.

De serie is gebaseerd op de gevestigde Protocol Converter UNIGATE CL, die uitgebreid werd met de Ethernet-functionaliteit. Fast Ethernet, RS232, RS485 en RS422 interfaces zijn geintegreerd als standaardfunctie

Veldbus Convertor: UNIGATE-CM

De gateway wordt gebruikt als een Industry 4.0 kerncomponent in apparaten, die intern met CAN of CANopen werken en worden aangesloten op andere populaire Fieldbus- en Industrial Ethernet-systemen. Met de door Deutschmann ontwikkelde software WINGATE kunnen de betrouwbare componenten snel en gemakkelijk worden geconfigureerd en onmiddellijk in gebruik genomen worden. De compacte IP20-module met afmetingen van 23 mm x 115 mm x 100 mm kan gemakkelijk op de DIN rail worden gemonteerd.

Website Deutschmann Automation

Alle protocolconvertors en gateways vindt u op de website van Deutschmann Automation.

Protocolconvertor: UNIGATE IC

Van een seriële interface naar diverse veldbussen en Industrial Ethernet, in IC vorm. Compleet veldbus-of Ethernet-Gateway in IC-design (DIL32). Voor een nieuwe ontwikkeling hoeft de engineer alleen de PINOUT van de UNIGATE IC in overweging te nemen of hij kan het integreren in zijn nieuw te ontwikkelen product. Dan heeft de module al een geïntegreerde veldbus- of Ethernet interface beschikbaar tegen zeer geringe ontwikkel inspanning. De communicatie tussen het product van de klant en de bus wordt geregeld via een script. Dit scripts wordt gegenereerd door middel van de gratis PC-tool Protocol Developer. Dit kan door de klant zelf of door Deutschmann Automation gemaakt worden als service.

Gateway: UNIGATE CX

Van diverse veldbussen naar andere veldbussen of Industrial Ethernet. Op het gebied van automatiseringstechniek zijn er wereldwijd vele verschillende veldbussystemen en Industrial Ethernet. Steeds vaker is er de vraag om deze netwerken die niet compatibel met elkaar zijn te verbinden met elkaar. De UNIGATE® CX is speciaal voor deze taak ontwikkeld. Deze serie bevat zowel veldbus slave als Ethernet modules. De UNIGATE® CX is ontworpen als DIN-rail module en bevat de geselecteerde veldbus of Ethernet interface. Intern in het product wordt het gerealiseerd met behulp van twee UNIGATE® CL die zijn gemonteerd op het moederbord. Door deze modulaire structuur kunnen alle veldbus en Ethernet versies geleverd worden, met als voorwaarde dat de desbetreffende CL module beschikbaar is. 

door 4S Industrie